Blog / A shkojne vajzat vec pas bastardeve?

Nje jete e gezueshme, eshte jeta me eksperienca qe ndahen me te tjeret.

Mendoj se jo!

Arsyeja qe shume vajza shkojne per djem "te keqij" eshte e dyfishte: se pari, ato jane trajnuar te mendojne se kjo eshte norme, ndoshta nga sjellja e keqe e babait te tyre ne lidhje me nenen e tyre/grate e tjera.

Se dyti, ka kaq shume djem sot qe jane pa karakter e te pa spikatur, por ato jane te mashtruara qe keta djem te keqinj jane me te miret per nje mashkull qe mund te gjejne. Sigurisht, ato pastaj abuzohen dhe trajtohen keq nga keta djem, por pas kesaj kalojne tek nje djale tjeter i cili eshte aq i keq nese jo edhe me i keq.

Vajzat duan nje djale qe ato mund ta respektojne, i cili eshte i forte, mbrojtes, dhe ofrues. Ato nuk duan nje feminist te dobet, i cili kalon gjithe kohen e tij duke kerkuar falje per disa posedime imagjinare ose per nje sistem tjeter te shtypjes mashkullore. Eshte e pakuptimte dhe ti je nje mashkull patetik nese kerkon falje per gjerat qe nuk i ke bere.

?

Patriarkia? Cfare eshte ajo?

Eshte arsyeja pse bastardet i marrin vajzat - sepse "djemte e bukur" e largojne veten nga gara duke qene te dobet. Dikush mund te jete nje njeri i forte, mashkullor dhe te jete akoma nje person i mire. Se nje gjenerate ka blere ne kete marrezi pseudo-feministe se burrat jane te keqij, burrat jane armik, burrat jane perdhunues, burrat duhet te jene te dytet per grate, patriarkaliteti kete, ate, ashtu, nje gjenerate e edukuar per se mbrapshti; njerez qe nuk e dijne se cfare eshte njeriu.

Ti mund te jesh i sjellshem, i dashur dhe i respektueshem pa qene i zhburreruar. Ti mund t'i vleresosh dhe t'i ushqesh vajzat pa e bere veten zuzar. Dhe ti mund te jesh nje njeri i mire pa qene nje aktrues i mprehte e nje kulture qesharake te fajesimit te djemve per gjitheka.

Behu nje burre taman para nje gruaje, jo nje patetik. Askush, e sigurisht jo nje femer, nuk e respekton nje mashkull qe frigohet e qan perpara saj.